Møllen JanFeb1997 forside

Møllen januar Februar 1997

Indeholder synspunkt af museumsleder Per Kristian Madsen om vand til møllen og fisk i vandet. Jens K. Lampe skriver om møller i Nybøl Sogn. Der er artikler om vind- og vandmøller i Rumænien og tekstilbearbejdningen i stampemøllerne.

Nævnte møller: Bymøllen i Svendborg, Christiansmøllen, Davinde Vandmølle, De Danske Dampmøller, Dybbøl Mølle, Egeskov Mølle, Elektromøllen, Gedesby Mølle, Kappel Mølle, Lille Mølle på Christianshavn, Majbølle Mølle, Nybøl Mølle, Nybølnor Vandmølle, Nr. Jernløse Mølle, Rangstrup Stubmølle, Rundemølle, Sandbjerg Vandmølle, Skamstrup Mølle, Stampemøllen i Christiansminde, Stenderup Vejrmølle, Tinodde Gårdmølle, Tåstrup Mølle, Vedde Mølle,  Østofte Mølle, Øxnebjerg Dampmølle.

Møllen Marts/ april 1997 forside

Møllen Marts April 1997

Indeholder synspunkt om bevaring af møller på Bornholm af Niels-Holger Larsen. Temasider om gamle gårdmølle, vindmotor møller og klapsejlere. Peter Carstens skriver om Østerklit Stokmølle. Der er indlæg om Vrøjmøllernes historie og Slottsmöllans Mölleförening. Rødkilde Vandmølle modtager Europa Nostra Prisen 1997.

Nævnte møller: Audemøllen, Dyrehavemøllen, Elstrup Mølle, Erik Kelsteds vindrosemotor, Esrum Møllegaard, Gunnarstorp Mølle,  Kirstinesminde Mølle, Gedsermøllen, Hulsig Mølle, Lille Mølle, Lumby Mølle, Mollerup Mølle, Poul la Cours forsøgsmølle Askov, Pumpemøllerne ved Ballum Enge, Rødkilde Vandmølle, Slottsmöllan,  Sulkendrup Mølle, Svanemøllen, Torkilstrup Mølle,  Viby Mølle, Vrøjmøllerne, Østerklit Stokmølle, Aabenraa Slotsmølle,  Årsdale Mølle.

Møllen Maj/ juni 1997 forside

Møllen Maj Juni 1997

Indeholder synspunkt om fredning og bevaring af gamle vand-og vindmøller i Danmark af Torben Olesen. Der er foromtale af Dansk Mølledag 1997. Læs også om hvad en grynkværn og en brækkekværn er.

Nævnte møller: Børkop Mølle, Dronningens Mølle, Dyrehavemøllen, Egeby Mølle, Esbjerg Valsemølle, Fuglevad Mølle, Grubbe Mølle, Haderslev Slotsmølle, Havnbjerg Mølle, Havnø Mølle, Hellevad vandmølle, Højer Mølle, Kastelmøllen, Kolin Mølle, Lillemølle, Lille Mølle, Lumby Mølle, Læsø Museums Mølle, Pibe Mølle, Rudkøbing Bymølle, Ry Savmølle, Rødkilde Vandmølle, Skjern Vindmølle, Stendstrup Mølle, Store Kongens Mølle,  Sulkendrup Mølle, Svanemøllen, Tarup Mølle, Toftlund Sdr. Mølle, Vejle Dampmølle, Viby Mølle, Vitsø Nor Pumpemølle, Øster Sundby Mølle, Østergaards Vandmølle, Ålborg Dampmølle, Aarsdale Mølle.

Møllen Juli/august 1997 forside

Møllen Juli - August 1997

Indeholder synspunkt af Otto Rasmussen om hvor vigtig en opgave de frivillige møllepassere rundt om i landet udfører for bevaring af møllerne. Der er omtale af Dansk Møllerforening årsmøde til Fyn. Der er omtale af De 5 vindmøller i Kerteminde. Rødkilde Vandmølle modtager Euro Nostra Prisen 1997. Frilandsmuseet fejrer 100 års jubilæum.

Nævnte møller:  Baronmølle, Blæsborg Mølle, Dorf Vandmølle, Dyrehavemøllen, Ellested Vandmølle, Fuglevad Mølle, Høje Mølle, Højer Mølle, Karlstrup Stubmølle, Kerteminde Dampmølle, Kirkemøllen, Lille Mølle, Lumby Mølle, Rødkilde Vandmølle, Skovmølle, Sulkendrup Mølle, Sunds Mølle, Svanemøllen, Uhre Mølle, Viby Mølle, Østre Mølle

Møllen September/Oktober 1997 forside

Møllen September Oktober 1997

Indeholder synspunkt om fredning og bevaring af møller, med Lydinge Mølle som eksempel. Debatten om Dansk Møllerforenings logo er på sit højeste. Rødkilde Vandmølle er tildelt Europa Nostra Prosen 1997. Omtale af Dansk Mølledag.

Nævnte møller: Agersø Mølle, Bregninge Mølle, Brundby Mølle, Børkop Vandmølle, Drabæks Mølle, Egebjerg Mølle, Gedesby Mølle, Grubbe Mølle, Gylling Mølle, Hals Mølle,Havnemøllerne A/S, Havnø Mølle, Højlund Mølle, Karlstrup Stubmølle, Kimmerslev Mølle, Kolby Mølle, Kuremøllen, Lumby Mølle, Lydinge Mølle, Lyshøj Mølle, Melby Mølle, Munke Mølle, Maare Mølle, Nr. Jernløse Mølle,  Rudkøbing Bymølle, Rødkilde Vandmølle, Sandager Mølle, Sillerup Mølle, Skamstrup Mølle, Stouby Mølle, Svellas Mølle, Tadre Mølle, Ulbølle Mølle, Vibæk Mølle, Øster Sundby Mølle, Østerby Mølle

Møllen November/december 1997 forside

Møllen November December 1997

Indeholder synspunkt om lokalbefolkningen som ressource for bevaring af møller. Mølleturen 1997 gik til Øland og Otto Rasmussen beretter om turen. Omtale af "En dag for møllere" på Sillerup Mølle. Jens Kongstrup Lampe skriver om Laksmølle ved Aabenraa.

Nævnte møller: Agersø Mølle, Egeskov Mølle, Gedesby Mølle, Kappel Mølle, Kettinge Mølle, Klöva mölla, Kongshøj Mølle, Kvarnungen, Laksmølle, Lerkamøllerne, Lumby Mølle, Løve Mølle, Majbølle Mølle,  Nymølle vandmølle, Resmomøllerne, Sandviks Kvarn, Sillerup Mølle, Skenkelsø Mølle, Sockerbrukets vandmølle, Stouby Mølle, Svellas Mølle, Søby Mølle, Torkilstrup Mølle, Vedde Mølle, Vindeby Mølle, Vitsø Mølle, Østerby Mølle, Østofte Mølle, Å Mølle