Møllen Januar/februar 2003

Møllen Januar - Februar 2003

Indeholder beretning om Dansk Møllerforenings tur til Tjekkiet september 2002. Lise Andersen beretter om "Julenisser, sødgrød og bankebyg" og om "Horisontale vindmøller i Danmark".

Nævnte møller: Baunhøj Mølle, Djævledansen på Christiansø, Egeskov Mølle, Jægerspris Mølle, Kristrup Mølle, Lumby Mølle, Nr. Longelse Mølle, Sindal Mølle

Møllen Marts/april 2003

Møllen Marts - April 2003

Indeholder artikel af Carl Aage Busk om "Motortyper i danske møller", hvor der er en oversigt over motortyper, fordeling m.v. i 1934. Lise Andersen anmelder bogen "Håndværk - da det var håndens værk".

Nævnte møller: Bullerup Mølle, Bymøllen i Rutsker, Dyrehave Mølle,Egeskov Møle, Ellested Vandmølle, Ferritslev Mølle, Havnø Mølle, Hørsholm Mølle, Lille Mølle, Lillevorde Mølle, Lindelse Mølle, Lydinge Mølle, Moesgård Skovmølle, Nyager Mølle, Pibe Mølle, Rudkøbing Bymølle, Rørvig Mølle, Svanemøllen, Svellas Mølle, Tadre Mølle, Tejn Stubmølle, Tranekær Slotsmølle, Trente Mølle, Ulbølle Mølle, Vindblæs Mølle

Møllen Maj/juni 2003

Møllen Maj - Juni 2003

Indeholder artikel om Lydum Mølle og Herluflille Mølle. Vagn Lundbye skriver om Bymøllen i Rudkøbing. Lise Andersen beretter om det moderne europæiske mølleris vugge, Budapest. Dansk Mølledag, der i 2003 holdes for 9. gang, med deltagelse af over 100 møller omtales.

Nævnte møller: Herluflille Mølle, Højsager Mølle, Lydum Mølle, Nr. Jernløse Mølle, Rudkøbing Bymølle, Stouby Mølle, Vindeby Mølle

Møllen Juli/august 2003

Møllen Juli - August 2003

Indeholder omtale af Dansk Møllerforenings 119. årsmøde. Kurt Ganer-Tolsøe skriver om "Vinden som vestjysk energikilde" og Esther G. Larsen skriver om "Vindmøller i det danske landskab".

Nævnte møller: Agersø Mølle, Baunhøj Mølle, Bjergmøllen, Borbjerg Mølle, Dorf Mølle, Dyrehavemøllen, Egeskov Mølle, Havnø Mølle, Lille Mølle, Moesgaard Skovmølle, Skamstrup Mølle, Ulsted Mølle, Viby Mølle, Øster Sundby Mølle, Øxnebjerg Mølle

Møllen September/oktober 2003

Møllen September - Oktober 2003

Indeholder artikel af Lise Andersen "Om salg af mel fra historiske møller - hvad må man, og hvad må man ikke?". Hun skriver også om en "Møllebygger i videnskabens tjeneste". Per Gliese skriver om møllebyggerens arbejde på Egeskov Mølle og Grubbe Mølle.

Nævnte møller: Aulum Mølle, Egeskov Mølle, Grubbe Mølle, Havnø Mølle, Nr. Jernløse Mølle, Nr. Longelse Mølle, Skovsgaard Mølle.

Møllen November/december 2003

Møllen November - December 2003

Indeholder en beretning af Lise Andersen om den forsvundne Als Mølle i Himmerland. Niels Erik Andersen beretter "Om Værebro nedre Mølle i 1800- tallet". Per Gliese beretter om en mølletur til Skåne.

Nævnte møller: Als Mølle, Egeskov Mølle, Rudkøbing Bymølle, Stenløse Mølle, Sønderho Mølle, Vindeby Mølle, Værebro nedre Mølle, Værebro øvre Mølle