Forside JanFeb 2011

Møllen Januar - Februar 2011

Indeholder foromtale af Dansk Møllerforening årsmøde maj 2011 til Lolland Falster. Vandplanerne er i offentlig høring og Dansk Møllerforening opfordrer alle vandmølleinteresserede til at indsende høringssvar inden april 2011. Gunnar Solvang skriver om horisontalmøller på Azorene.

Nævnte møller: Elstrup Mølle, Fuglevad Vandmølle, Fuglevad Vindmølle, Gedesby Mølle, Glamsbjerg Mølle, Grubbe Mølle, Herluflille Mølle, Højmøllen, Kappel Stubmølle, Nymølle, Pibe Mølle, Ridemands Mølle, Ringsted Mølle, Runde Mølle, Stampen, Stenager Mølle, Stouby Stubmølle, Tadre Mølle, Vesterby Mølle, Vestermølle, Vindeby Mølle.

Møllen Marts/ april 2011 forside

Møllen Marts - April 2011

Indeholder foromtale af Dansk Møllerforenings årsmøde 27.- 29. maj. Jens Søndergaard skriver om vandkraftens kulturarv, som trues af vandplanarbejdet. Majbølle Mølle blev stormskadet i febraur 2011. Kulturarvsstyrelsen udvider fredningen ved Lille Mølle, Vejstrup Vandmølle og Karmark Mølle. Arne Rasmussen skriver om Peder Møllebygger fra Vester Åby.

Nævnte møller: Brobyværk Mølle, Bundsbæk Mølle, Børkop Mølle, Dybbøl Mølle, Egeskov Mølle, Ejegod Mølle, Elektri Mølle, Elleskovs Mølle, Fiskebækgaards Mølle, Fulden Mølle,  Gl. Rye Mølle, Gundestrup Mølle, Harteværket, Holsted Mølle, Hårby Mølle,  Kappel Stubmølle, Karmark Mølle, Kollerup Mølle, Lille Mølle, Lindevads Mølle, Majbølle Mølle, Moesgaard Skovmølle, Nybjerg Mølle,  Nyborg Bymølle, Rødkilde Mølle, Stouby Mølle, Tadre Mølle, Ulbølle Mølle, Vesterby Mølle, Vejstrup Vandmølle, Vindeby Mølle, Østofte Stubmølle,

Møllen Maj/ juni 2011 forside

Møllen Maj - Juni 2011

Indeholder omtale af netværksmøde for midtjyske møllelaug og mølleejere. Jens Erik Christiansen skriver om Vindeby Mølles historie. Der er omtale af deltagende møller ved Dansk Mølledag den 19. juni 2011. Det særlige Bygningssyn har indstillet at fredningen udvides ved Solevad Mølle, Slusegårdens Vandmølle og Ørredhus, Grubbe Mølle og Blåbæk Vandmølle.

Nævnte møller (udover de 101 møller der deltager ved Dansk Mølledag): Agersø Mølle, Askov Mølle, Baunhøj Mølle, Bjerre Mølle, Blåbæk Mølle, Brønsted Mølle, Bundsbæk Mølle, Børkop Mølle, Bøstrup Mølle, Dorf Mølle, Gammelby Mølle, Grubbe Mølle, Herluflille Mølle, Kanehøj Mølle, Kuremøllen, Lille Mølle, Løve Mølle, Nørholm Mølle, Rise Stubmølle, Ravnsby Stubmølle, Segalt Mølle, Slusegårdens Mølle,  Solevad Mølle, Stenager Mølle, Uldum Mølle, Vennebjerg Mølle, Vester Mølle, Vestre Hine Mølle, Vindeby Mølle, Ørnbjerg Mølle, Østre Hine Mølle

Møllen juli/august 2011 forside

Møllen Juli - August 2011

Indeholder omtale af royalt besøg på Baunhøj Mølle, beretning fra Dansk Møllerforenings årsmøde 2011. Kulturarvsstyrelsen foreslår udvidelse af fredningen ved Bundsbæk Mølle, Tørning Mølle og Krengerup Mølle. Møllelauget ved Grubbe Mølle har fået styr på krøjekransen og der er kommet vinger på Herluflille Mølle og Agersø Mølle.

Nævnte møller: Agersø Mølle, Bagenbjerg Mølle, Baunhøj Mølle, Brunlund Mølle, Bundsbæk Mølle, Damgård Mølle, Ejegod Mølle, Fejø Stubmølle, Grubbe Mølle, Havnø Mølle, Herluflille Mølle, Højer Mølle, Højsager Mølle, Kanehøj Mølle, Kappel Mølle, Krengerup Mølle, Majbølle Mølle, Mandø Mølle, Nørholm Vandmølle, Rudkøbing Bymølle, Sillerup Mølle, Skamstrup Mølle, Stouby Mølle, Torkilstrup Mølle, Tørning Mølle, Vindeby Mølle, Ørnbjerg Mølle, Østofte Mølle

Møllen september/oktober 2011 forside

Møllen September - Oktober 2011

Indeholder artikel om restaurering af Ørnbjerg Mølle. Kurt Hansen beretter om sine oplevelser som frivillig på Hjerl Hede. Grevens Mølle eller Horne Mølle var en af hele tre vindmøller i landsbyen Horne. Der bringes uddrag af artikel om bevaring af møller skrevet af Anders Jespersen i 1950- erne.

Omtalte møller: Agersø Mølle, Børkop Mølle, Elstrup Mølle, Eriksholm Mølle, Fejø Mølle, Grevens Mølle, Grubbe Mølle, Gudsø Mølle, Havnø Mølle, Herluflille Mølle, Horne Mølle, Horne Vester Mølle, Horne Øster Mølle, Karmark Mølle, Kettinge Mølle, Lille Mølle, Lundforlund Mølle, Løve Mølle, Mølgaard Mølle, Nakskov Dampmølle, Nybjerg Mølle, Rødkilde Vandmølle, Vejstrup Mølle, Vennebjerg Mølle, Ølsemagle Mølle, Ørnbjerg Mølle, Aabenraa Slotsvandmølle

Møllen november december 2011 forside

Møllen November - December 2011

Indeholder omtale af TIMS´s 13. symposium i Danmark 2011. Den digitale mølleordbog.dk er på nettet. Den Møllehistoriske Samling og Møllehistorisk Samling, samt Bagerimuseet og Skovsgaard Mølle præsenteres. Vennebjerg Mølle har fået nye vinger og stubmøllen fra Fejø er genopført på Frilandsmuseet i Maribo. Ulbølle Mølle er køreklar.

Nævnte møller: Bagenbjerg Mølle, Ballum Pumpemøller, Brundby Mølle, Børkop Mølle, Damgård Mølle, Dybbøl Mølle, Egeby Stubmølle, Elstrup Mølle, Gammelby Mølle, Grubbe Mølle, Havnbjerg Mølle, Havnø Mølle, Holløse Mølle, Højer Mølle, Kaleko Mølle, Kastelmøllen, Kolby Mølle, Lillemølle, Mandø Mølle, Nr. Jernløse Mølle, Vindmølle, Rødkilde Vandmølle, Sillerup Mølle, Skovsgaard Mølle, St. Jyndevad Mølle, Tadre Vandmølle, Ulbølle Mølle, Vang Vandmølle, Vennebjerg Mølle, Ventepose Mølle, Vesterby Stubmølle, Vestermølle, Vibæk Møller, Aabenraa Slotsmølle.