Møllen januar/februar 2012 forside

Møllen januar / februar 2012

Indeholder omtale af Dansk Møllerforenigs årsmøde 2012 den 1. til 3. juni 2012 på Djursland. Artikel om Frantz Schuberts lieder om Die Schöne Müllerin. Gennemgang af forpagtningekontrakt for Grevens Mølle i Horne. Omtale af nyt vandhjul ved Ørnbjerg Mølle.

Nævnte møller: Bagenbjerg Mølle, Baunhøj Mølle, Dyrehavemøllen, Ebeltoft Mølle, Fannerup Mølle, Femmøller, Flødstrup Mølle, Grevens Mølle, Helene Mølle, Horne Vester Mølle, Horne Øster Mølle, Jægerspris Mølle, Karlebo Mølle, Kuremøllen, Lille Mølle, Pers Mølle, Trente Mølle, Ulstrup Mølle, Vestermølle (Skanderborg), Vistoft Mølle, Ørnbjerg Mølle.

Møllen marts/april 2012 forside

Møllen marts / april 2012

Indeholder program for Dansk Møllerforenings årsmøde på Djursland 1. 3. juni 2012. Fødevarestyrelsens vejledning om melproduktion (også) på historiske møller. Nørholm Vandmølle og problemerne omkring myndigheders prioritering af vand til snæbelprojektet. Arreskov Vindmølle som aldrig kom til Florida.

Nævnte møller: Arreskov Vandmølle, Arreskov Vindmølle, Baunhøj Mølle, Brørup Mølle, Børkop Mølle, Erikshåb Vandmølle, Fannerup Mølle, Foska-Møllen, Frøslev Mølle, Grevinge Mølle, Græsted Andelsbageri og Mølle, Højer Mølle, Høve Mølle, Karlebo Mølle, Lumsås Mølle, Marie Mølle, Mariendalsmøllen,  Nørholm Vandmølle, Onsted Mølle, Overmøllen, Pismølle, Røde Vejrmølle, Skamstrup Mølle, Sneglerup Mølle, Svendborg Boghvede- og Havremølle, Svinninge Valsemølle, Tadre Mølle, Tornemark Lillemølle, Tranekær Slotsmølle, Vestermølle (Skanderborg), Vistoft Mølle, Ørnbjerg Mølle.

Møllen maj/juni 2012 forside

Møllen maj / juni 2012

Indeholder omtale af Dansk Møllerforening årsmøde 2012 på Djursland, opsætning af nye vinger på Fejø Mølle. Omtale af møde for midtjyske møllelaug og Møllepuljen. Foromtale af Dansk Mølledag 2012. Per Gliese skriver om møllerne i Neble og Vedde. Foromtale af mølletur til Norge i september 2012.

Nævnte møller (udover de møller der deltager i Dansk Mølledag): Bagenbjerg Mølle, Baunhøj Mølle, Bjerre Mølle, Brunby Mølle, Egeby Stubmølle, Fejø Mølle, Fuglevad Vindmølle, Godthåb Hammerværk, Havnø Mølle, Herluflille Mølle, Højsager Mølle, Karlebo Mølle, Karlstrup Stubmølle, Lumsaas Mølle, Melstedgaard Mølle, Neble Mølle, Nørholm Mølle, Odder Damp- og Vandmølle, Saxebro Mølleri, Skenkelsø Mølle, Stenager Mølle, Tadre Mølle, Uldum Mølle, Ulsted Mølle, Vedde Mølle, Vennebjerg Mølle, Vestermølle Skanderborg, Vindblæs Mølle, Villestrup Mølle, Viskinge Mølle, Vrå Mølle.

Møllen juli/august 2012 forside

Møllen juli / august 2012

Indeholder opfordring til kommuner om at være opmærksom på bevaring af vandmøllers vandføring ved gennemførelse af vandhandleplanerne. Omtale af studietur til Norge og Dansk Møllerforenings128. årsmøde i Ebeltoft.

Nævnte møller: Auli Mølle, Baunhøj Mølle, Blåbæk Mølle, Fannerup Mølle, Glads Mølle, Havnø Mølle, Herluflille Mølle, Hjerritsdal Mølle, Kerris Mølle, Klæstrup Mølle, Kåen Sag og Mølle, Lille Mølle, Marie Mølle, Næstvedvejens Mølle, Overmøllen, Pismølle, Sagens Mølle, Sandbekk Mølle, Sindal Mølle, Skamstrup Mølle, Skovmøllen, Skovsgaards Mølle, Slora Mølle, Smedebæk Mølle, Strømfoss Mølle, Svendtrup Mølle, Unnerup Mølle, Vejstrup Vandmølle, Vistoft Mølle, Ørnbjerg Mølle.

Møllen sept/okt 2012 forside

Møllen september / oktober 2012

Indeholder omtale af høringssvar fra Dansk Møllerforening til de danske kommuner angående vandhandleplaner. Per Gliese skiver om Hule Mølle og Dellinge Mølle. Carl D. Petersen skriver om projektledelse af møllerestaurering. Kurt fra Børkop Mølle giver gode råd om vedligehold af vandhjul. Dorf Mølle har fået vinger. Skovsgaard Mølle anses som inspirationsmølle for H. C. Andersen til eventyret "Vejrmøllen".

Nævnte møller: Arreskov Mølle, Blåbæk Mølle, Borgnæs Mølle, Brahetrolleborg Mølle, Brede Mølle, Brobyværk Mølle, Bundsbæk Mølle, Børkop Mølle, Dellinge Mølle, Dorf Mølle, Dybbøl Mølle, Esrum Mølle, Fuglevad Mølle, Fyrkat Mølle, Gammelby Mølle, Grejs Mølle, Grønne Mølle, Grubbe Mølle, Haderslev Slotsmølle, Hagenskov Slotsmølle, Hellebæk Hammermølle, Hjerritsdal Mølle, Hule Mølle, Kaleko Mølle, Karmark Mølle, Kloster Mølle, Knag Mølle, Krengerup Mølle, Lejre Mølle, Lille Mølle, Lindskov Mølle, Lindved Mølle, Lydinge Mølle, Lyngby Nordre Mølle, Nybjerg Mølle, Nørholm Mølle, Moesgaard Skovmølle, Odder Vand - og Dampmølle, Røde Mølle, Rødkilde Mølle, Raadvad, Sallingelunde Mølle, Skovsgaard Mølle, Slusegårdens Mølle, Solevad Mølle, Sæby Mølle, Sønderborg Slotsmølle, Taarskov Mølle, Tadre Mølle, Tværskov Mølle, Tønder Slotsmølle, Tørning Mølle, Vang Mølle, Vejstrup Mølle, Ventepose Mølle, Vibæk Vandmølle, Vosemose Mølle, Ørnbjerg Mølle, Å Mølle, Aabenraa Slotsmølle.

Møllen november/december 2012 forside

Møllen november / december 2012

Indeholder omtale af fællesmødet 2012 for fynske møllelaug på Lille Mølle samt mødet i Møllepuljen på Bagenbjerg Mølle. Hans Basse fortælle om Pumpemøllen Damgaard. Møller kan finden på flere kort på www, bl.a. TIMS mølledatabase på  http://gpsdatabase.molinology.org, samt på danske luftfoto på www.kb.dk/danmarksetfraluften.dk. Endelig er der en del møller på Historisk Atlas på adressen www.historiskatlas.dk

Nævnte møller: Bagenbjerg Mølle, Bundsbæk Mølle, Damgaard Pumpemølle, Egeskov Mølle, Fredwicksfeldt Mölla, Fuglevad Vindmølle, Grubbe Mølle, Haga Kvarn, Havnbjerg Mølle, Havnø Mølle, Hellebæk Hammermølle, Kanehøj Mølle, Kyrkoköpinge Mölla, Lille Mølle, Lindelse Mølle, Lundby Mølle, Lundbæk Mølle, Majbølle Mølle, Revinge Mölla, Ribe Stampemølle, Sindal Mølle, Skamstrup Mølle, Skenkelsø Mølle, Slusegaardens Mølle, Skjern Mølle, Södra Åby Mölla, Tadre Mølle, Ulsted Mølle, Vestergades Mølle, Vestermølle.