Møllen januar februar 2015 forside

Møllen januar - februar 2015

Indeholder omtale af Dansk Møllerforenings årsmøde 2015. Herudover indlæg om frivilligt atbejde, og hvad der motiverer for arbejde med historiske møller. Historie om julemaling i gammel til på Overlade Mølle, fortalt af Møller Thames. Fra Strø Mølle fortæller Marie Karlsen om livet før på møllegården, ligesom der også er historisk beretning fra Vandborg Møller. Der er omtale af nyt vandhjul på Daubjerg Mølle.

Nævnte møller: Bundsbæk Mølle, Daugbjerg Mølle, Dronninglund Mølle, Hammermøllen, Huul Mølle, Hylken Mølle, Højsagder Mølle, Hørsholm Mølle, Jels Mølle, Jægerspris Mølle, Karlebo Mølle, Kastelsmølle, Lydum Mølle, Løve Mølle, Melby Mølle, Melløse Mølle, Nordskov Mølle, Nørholm Mølle, Overlade Mølle, Ringsted Vindmølle, Rækker Mølle, Sillerup Mølle, Skenkelsø Mølle, Skjern Vindmølle, Strø Mølle, Tibberup Mølle, Ulstrup Mølle, Vandborg Mølle.

Møllen marts april 2015 forside

Møllen marts -april 2015

Indeholder omtale af Dansk Møllerforenings årsmøde 2015. Per Gliese fortæller om 20 år som redaktionsmedarbejer på Møllen. 150 stereoskopbilleder af møller er overdraget af Peder Randløv til Per Gliese.

Nævnte møller: Bundsbæk Mølle, Dyrehave Mølle, Ellested Vandmølle, Elstrup Mølle, Gudhjem Savmølle, Højer Mølle, Kastelsmøllen, Klode Mølle, Klostermøllen, Lydum Mølle, Løve Mølle, Nymindegab Stokmølle, Rebstrup Uldspinderi, Rækker Mølle, Røde Mølle, Skjern Vindmølle, Skovsgård Mølle, Sønderborg Papirmølle, Åstrup Mølle.

Møllen maj juni 2015 forside

Møllen maj - juni 2015

Indeholder opfordring til at ejere og venner af vandmøller, indsender høringssvar til vandområdeplan 2 og vandhandleplaner i de enkelte kommuner. Per Gliese skirver om hvordan del af Lille Ebberup Mølle er blevet genbrugt i møller i Holland. Dansk Mølledag omtales med liste over deltagende møller.

Nævnste møller (undtagen nævnte møller Dansk Mølledag): Birkende Dampmølle, Damgård Mølle, Daugbjeg Mølle, Elstrup Mølle, Faurskov Mølle, Grubbe Mølle, Gudum Klostermlølle, Havnbjerg Mølle, Kaleko Mølle, Lille Ebberup, Mandø Mølle, Pibe Mølle, Rebstrup Nedre Møllested, Rebstrup Uldspinderi, Sillerup Mølle, Tørning Mølle, Ventepose Mølle, Vibæk Mølle, Vonsild Mølle, Aa Mølle, Aabenraa Slotsmølle.

Hent pdf

Møllen juli august 2015 forside

Møllen juli - august 2015
Indeholder omtale af Dansk Møllerforenings årsmøde 2015, samt Dansk Møølledag 2015, herunder indvielsen af nyt vandhjul på Kaleko Mølle. Desuden omtale af Frivillighedsseminar på Bundsbæk Mølle. Per Gliese var til mølledag i Tyskland. Der er opfordring til at deltage i Dansk Naturvidenskabsfestival 2015.

Nævnte møller: Bundsbæk Mølle, Christiansmøllen, Grubbe Mølle, Havnø Mølle, Herluflille Mølle, Højsager Mølle, Kaleko Mølle, Kastelsmøllen, Lumby Mølle, Lydum Mølle, Majbølle Mølle, Nymindegab Stokmølle, Nørholm Mølle,Rækker Mølle, Sillerup Mølle, Skjern Vindmølle, Vistoft Mølle, Øresø Mølle, Åstrup Mølle

Møllen september oktober 2015 forside

Møllen september oktober 2015
Indeholder mtale af Dansk Mllerforenings bildekursus på Højsager Mølle. Kirstines Minde Mølle ved Næstved er truet, idet møllen er nedtaget. Per Gliese skriver om Farversmølle ved Aabenraa, samt om nye møllesten til Herluflille Mølle. Møllerne ved Vrøj var specielle med dobbelt vimdfang. Møllens redaktion efterlyse historier og gode råd til at udgå uheld på møller. Omtale af Dansk Naturvidenskabsfestival 2015.

Nævnte møller: Brunlund Mølle, Bundsbæk Mølle, Dalholt Mølle, Farversmølle, Havnø Mølle, Herluflille Mølle, Højsager Mølle, Kirstines Minde Mølle, Knappen Mølle, Laksemølle, Lille Rundemølle, Lumby Mølle, Løve Mølle, Maderup Vindmølle, Nymølle, Rørvig Mølle, Skamstrup Mølle, Skovsgaard Mølle, Stenbjerg Mølle, Store Rundemølle, Vestermølle, Vrøj Mølle

Møllen 2015 nov dec forside

Møllen november december 2015
Indeholder omtale af Præstkær Mølle, også kaldet Gravengaard Mølle. Gudum Klostermølle har fået nyt vandhjul, der er nyt fra Bornholm. Omtale af fællesmøder i Midtjylland, samt på Syd- og Vestsjælland. Endvidere nyt fra Christiansmøllen, Herluflille Mølle og Viemose Mølle.

Nævnte Møller: Agersø Mølle, Bundsbæk Mølle, Bornholms Valsemølle, Børkop Mølle, Christiansmøllen, Daugbjerg Mølle, Englerup Mølle, Gravengaard Mølle, Gudum Klostermølle, Havnbjerg Mølle, Lumsås Mølle, Løve Mølle, Melsted Stubmølle, Nybjerg Mølle, Nørholm Mølle, Præstkær Mølle, Røbro Mølle, Skamstrup Mølle, Skjoldborg Mølle, Skovsgård Mølle, Slusegaardens Vandmølle, Stenager Mølle, Svanemøllen i Svaneke, Tejn Mølle, Uldum Mølle, Vestermølle, Viemose Mølle