Møllen 2016 januar februar

Møllen januar februar 2016
Indeholder artikel om Hedens Mølle  ved Svanninge. Per Gliese skirver om slægtsforskning om møller. "Den gamle kornmølle" af O.M: Pilegaard fra 1941 bringes igen. Omtale af spørgsmål omkring sikkerhed på møller for både gæster og frivillige. Omtale af Dansk Mølerforening årsmøde 2016 den 3. - 5. juni.

Nævnte møller: Blåbæk Mølle, Dronningens Mølle, Egeskov Mølle, Elle Mølle, Elstrup Mølle, Faurskov Mølle og Uldspinderi, Fejø Mølle, Frederiksgade Slotsmølle, Fyllested Mølle, Grubbe Mølle, Hedens Mølle, Herluflille Mølle, Lopdrup Mølle, Lyshøj Mølle, Pjedsted Mølle, Sejrby Mølle, Skjoldborg Mølle, Skovby Mølle, Slotsmøllen i Nyborg, Stenløse Mølle, Strandmølle, Vejstrup Mølle.

Møllen marts april 2016

Indeholder foromtale af Dansk Møllerforenings årsmøde 2016. I øvrigt er der tema om motorer i møller, og der er flere artikler om dette emne. Special omtale af Kuremøllens Rouston-Hornsby motor, Uldum Mølles Deutz og Bukh motorer, Gl. Rye Mølles savværk og MIAS dieselmotor, Løve Mølles Bukh og Damgaard Mølles dieselmotor. Ole Jeppesen skirver om møllebygger Rasmus Anton Rasmussen. Peter Castberg skriver om smøring i møller.

Nævnte møller: Aerolus Mühle, Aulum Mølle, Damgaard Mølle, Gl. Rye Mølle, Grubbe Mølle, Gudhjem Mølle, Havnbjerg Mølle, Kuremøllen, Lyshøj Mølle, Løve Mølle, Nicola Mühle, Renata Mühle, Schaalby Wassermühle, Sillerup Mølle, Stenvad Mølle, Uldum Mølle, AAstrup Mølle

Møllen maj jun i 2016 forside small

Møllen maj juni 2016

Indeholder omtale af Dansk Mølledag 2016, hvor over 100 møller holder åbent. Per Gliese skriver om Vandmøllen i Klæstrup. Per Hansen fra Uldum Mølle skriver om forsikring af møller. Dansk Møllerforening støtter arbejdet med en europæisk kulturrute for mølle, som kaldes Via Molina.

Nævnte møller: Brøndsted Mølle, Egeskov Mølle, Gedesby Mølle, Havnbjerg Mølle, Klæstrup Mølle, Nordskov Mølle, Nr. Jernløse Mølle, Skovbjerg Mølle, Skovsgaard Mølle, Uhre Mølle

Møllen juli august 2016 forside.jpg

Møllen juli august 2016

Indeholder omtale af det 132. årsmøde i Dansk Møllerforening, samt årsmødeturen til Tyskland. Der skrives også om den tyske aerodynamiker Kurt Bilau, der udviklede en effektiv vingetype, kaldet Bilauvinger eller Ventikanter. Beretning fra erfamøde på Lumsås Mølle samt om arbedet med restaurering af Karrebæk Mølle.

Nævnte møller: Brunby Stubmølle, Grubbe Mølle, Herluflille Mølle, Karrebæk Mølle, Lumsaas Mølle, Lyngby Nordre Mølle, Mühle Aerolus, Mühle Nicola, Mühle Renata, Schaalby Wassermühle, Uldum Mølle, Vonsild Mølle

Møllen september oktober 2016 forside

Møllen september oktober 2016
Indeholder omtale af hollandske mølleentusiasters besøg i Danmark. Der er en artikel om hvordan de vandtakniske anlæg ved vandmøller er etableret, men udgangspunkt i Sorø Klostermølle. Omtale af det europæsiek kulturruteprojekt, Via Molina, samt bildekursus på Uldum Mølle.

Nævnte møller: Baunhøj Mølle,  Blåbæk Mølle, Carlolinelund Mølle, Dorthebjerg Mølle, Dyrehavemøllen, Ejegod Mølle,  Fyrkat Mølle, Gudum Klostermølle, Havnemøllen, Helnæs Mølle, Karrebæk Mølle, Lyngby Nordre Mølle, Lyngby Sømdre Mølle, Marie Mølle, Mattrup Mølle, Ryds Mølle, Skovsgaard Mølle, Sorø Klostermølle, Sæby Vandmølle, Trente Mølle, Uhre Mølle, Uldum Mølle.

Mølen nov dec 2017 forside. small.jpg

Møllen november december 2016

Indeholder omtale af pumpemøllen ved Gradierwerk i Bad Rothenfelde, som Per Gliese har besøgt. Møller Poul Nielsen beretter om livet på Lille Mølle i begyndelsne af 1900- tallet. Artikel om byggeret af vandmølle fra vikingetiden ved Bork Vikingehavn. Beretning om samarbejdet mellem møller på Lolland- Falster, samt Midtjysk møllemøde på Baunhøj Mølle.

Nævnte møller: Baunhøj Mølle, Bierne Mølle, Blåbæk Mølle, Egeskov Mølle,  Ejegod Mølle, Eskolstrup Mølle, Fejø Mølle, Gedesby Mølle, Kappel Stubmølle, Kastelsmølle, Kettinge Mølle, Lille Mølle, Majbølle Mølle, Munke Mølle, Nørholm Mølle, Stouby Mølle, Torkilstrup Mølle, Vindeby Mølle, Østofte Mølle.