Møllen jan feb 2017 small.jpg

Møllen januar februar 2017

Indhold: Årsmøde 2017 i Dansk Møllerforening, Dansk Mølledag 2017, Bildekursus på Uldum Mølle, VIa Molina, Oprensning af mølledame, Træsorter i møller, Fra møllelaugene, Møllenoter, Inventar fra Sulkendrup Mølle.

Nævnte møller: Bagenbjerg Mølle, Blåbæk Mølle, Daugberg Mølle,Dorf Mølle, Egeskov Mølle, Godthåb Hammerværk, Grønne Mølle, Herluflille Mølle, Huul Mølle, Højer Mølle, Jægerspris Mølle,  Karmark Mølle, Lille Mølle, Sulkendrup Mølle, Tranekær Slotsmølle, Uldum Mølle, Vodskov Mølle, Øster Sundby Mølle.

Møllen marts april 2017 forside.jpg

Møllen marts april 2017

Indeholder foromtale af Dansk Møllerforenings årsmøde 2017, som afhikdes i Nordjylland. Teknisk og funktionel gennemgang af vindmøllens bremse, persen. Beretning fra Uldum Mølle efter bildekurset, hvor kværnen igen er i drift.

Nævnte møller: Agersø Mølle, Christiansmøllen, Dorf Mølle, Egeskov Mølle, Godthåb Hammerværk, Højer Mølle, Kappel Mølle, Lillemølle, Lumsaas Mølle, Løve Mølle, Sillerup Mølle, Tørning Mølle, Uldum Mølle, Ventepose Vandmølle, Vodskov Mølle, Vollerslev Mølle, Øsløs Mølle, Øster Sundby Mølle.

Møllen maj juni 2017 forside

Møllen Maj juni 2017

Indeholder foromtale af Dansk Møledag 2017, hvor over 100 møller deltager. Flere møller har særlige begivenheder, erunder Kaleko Mølle hvor der fejres 100 års jubilæum som møllemuseum. Smeden og kværnbilderen fra Bogø, Leif Nowicki beretter om sine oplevelser.

Nævnte møller: Bagenbjerg Mølle, Bogø Mølle, Brøndsted Mølle, Davinde Vandmølle, Ejegod Mølle, Ellested Vandmølle, Eriksholm Vandmølle, Frøslev Stubmølle, Fuglevad Vindmølle, Grønne Mølle, Højer Mølle, Høve Mølle, Kaleko Mølle, Karlstrup Stubmøle, Lille Mølle, Lundemølle, Maderup Vindmølle, Majbølle Mølle,Melsted Stubmølle, Møllerup Vandmølle, Nymølle, Rangstrup Stubmølle, Rullemølle,Skenkelsø Mølle, Skovby Mølle, Svanninge Stampemølle, Tuesbøl Stubmølle, Valsemøllen i Svinninge, Vesterby Stubmølle, Åstrup Mølle.

Møllen juli august 2017 forside.jpg

Møllen Juli august 2017
Indeholder beretning fra Dansk Møllerforenings 133. årsmøde, som fandt sted i Åbybro. Årets mølletur gik til møller omkring Aalborg. Forskellige beretninger fra Dansk Mølledag 2017, blandt andet fra indvielsen af Lille Mølle. Opfordring til at passe på gamle kulturplaner ved historiske møller, hvor der ofte findes sjældne reliktplanter.

Nævnte møller: Christiansmøllen, Dorf Mølle, Godthåb Hammerværk, Havnø Mølle, Herluflille Mølle, Karrebæk Mølle, Lille Mølle, Løve Mølle, Nr. Jernløse Mølle, Ridemands Mølle, Sindal Mølle, Skamstrup Mølle, Søndersted Stubmøle, Tranekær Slotsmølle, Ulsted Mølle, Ulstrup Mølle, Viemose Mølle, Vindeby Mølle, Øster Sundby Mølle.

Møllen september oktober 2017 forside.jpg

Møllen September okotber 2017

Indeholder Gyrit Hagmans beretning om møller på Åland, hvor der gøres et stort arbejde for bevaring af de mange møller på øen. Møllerlauget fra Skamstrup Mølle beretter om deres arbejde. De nye ejeere Puge Møle fortæller om planer for stedet.

Nævnte møller: Äppelömöllen, Augusta Molen, Bovik Kvarn, Gudum Klostermølle,Havnø Mølle, Holkkvarnen, Lille Mølle, Nedre Brødebæks Mølle, Puge Mølle, Rullemølle, Sillerup Møllle, Skamstrup Mølle, Stouby Stubmølle, Sønderho Mølle, Vibæk Mølle, Viemose Mølle.

Møllen november december 2017 forside.jpg

Møllen November december 2017

Indeholder artikel med overvejelser om, hvor meget vand der kræves for at holde en vandmølle i driftmæssig stand. Denne gang beretter møllerlauget på Sønderho Mølle om deres arbejde. Viemose Mølle fylder 150 år.

Nævnte møller: Blåbæk Mølle, Bullerup Vandmølle, Bundsbæk Mølle, Christiansmøllen, Damgaard Mølle, Grubbe Mølle, Højsager Mølle, Karlebo Mølle, Lægaard Mølle, Lyngby Nordre Mølle, Løve Mølle, Odder Vand- og Dampmølle, Præstkær Mølle, Røde Mølle, Skjern Vindmølle, Stenbjerge Mølle, Svellas Mølle, Sønderho Mølle, Sønderby Stubmølle, Tadre Mølle, Ulbølle Mølle, Viemose Mølle.